50 درصد تخفیف برای بسته‌های آموزشی زیست و شیمی (تا 20 اردیبهشت) مشاهده محصولات

مدیریت زمان در جلسه آزمون

مدیریت زمان سر جلسه کنکور
  ریاضی, مشاوره کنکور, مقالات   زمان مطالعه 5 دقیقه  19 / 10 / 1398

مدیریت زمان در جلسه آزمون

-وقت کم آوردم! نرسیدم فلان قسمت رو بزنم! نرسیدم این درسو بخونم! به برنامه فلان آزمونن نرسیدم!

خب احتمالا شما هم این جملات رو زیاد از دوستای کنکوریتون شنیدید( خودمونم کم نگفتیم از این جمله ها) . بله واقعیت اینه که وقت کمه. نه فقط در زمینه کنکور در زمینه کار و زندگی هم همینه. یعنی اگه هرروز بخوایم اول صبح همه کارهایی که باید تو اون روز رو انجام بدیم بنویسیم به ندرت ممکنه بهش برسیم( با تقریب خوبی هیچوقت). پس بله واقعا وقت کمه. خب چاره چیه؟ چاره کار مدیریت زمانه. مدیریت زمان به این معنی نیست که قراره به همه چیز برسیم. بلکه اینه که باید اولویت کارها رو مشخص کنیم و اول به کار های مهم برسیم .

توی بحث کنکور دو جور مدیریت زمان مطرحه:

  1. مدیریت زمان در برنامه ریزی دروس
  2. مدیریت زمان در جلسه آزمون

مورد اول که بحث کلی مدیریت زمان هست، یک سری عوامل هستن که ضعف توی اونها باعث میشه نتونیم زمانمون رو درست مدیریت کنیم،و باید حتما روی این موارد کار کنیم، بعضی از مهمترین این عوامل عبارتند از:

  1. اولویت بندی کارها
  2. واقعیت گرایی و عدم تعیین اهداف غیر واقعی
  3. هنر ” نه گفتن”
  4. اقدام سریع و عدم ابتلا به “سندروم ساعت رند”
  5. استفاده از ابزار های روز
  6. محدود کردن زمان استفاده از شبکه های اجتماعی و تلفن همراه
  7. تمرکز روی یک کار
  8. داشتن برنامه های روزانه و هفتگی و ماهانه (روی کاغذ آوردن)

تکنیک های مدیریت زمان در جلسه آزمون

حتما پیش اومده که توی خونه تست که میزنید (حتی تست های زمان‌دار) به مشکل نمیخورید و درصدهاتون بالاتر از درصد هاتون توی جلسه آزمونه. خب این یه بخشیش برمیگرده به استرس جلسه که جلوتر بهش میرسیم و یه بخشیش هم ناشی از اینه که توی جلسه نمیتونیم زمانمون رو درست مدیریت کنیم. نگران نباشید الان میخوام بهتون بگم که چیکار باید کرد. اولین اقدام اینه که هر درسی رو زمانش رو بدونیم از قبل، که با یه سرچ ساده توی نت یا نگاه کردن به جلد دفترچه زمان های پیشنهادی هر درس رو میبینیم. با تقسیمش به تعداد سوالای هر درس میانگین زمان برای حل هر تست به دست میاد. خب حالا برگردیم به قبل از آزمون و قدم سوم مطالعه ریاضی. اونجا راجع به تست های زماندار صحبت کردیم. پس اولین کار اینه بعد از یادگیری و تسلط نسبی روی تست های هر بخش بریم و تست های زماندار بزنیم و سعی کنیم زمانمون رو به زمان استاندارد حل تست ها تزدیک کنیم، به مرور حتی تو کمتر از اون هم میتونیم تست هارو حل کنیم. البته توجه کنید که این زمان ها میانگینه بعضی تست ها تو ۳۰ ثانیه حل میشه و بعضی تست ها ۳ یا ۴ دقیقه زمان لازم دارن برای حل. خب پس با تمرین از طریق تست‌های زماندار تا حدی سرعتمون بالا رفته. حالا میرسیم به خود جلسه آزمون. با زدن تست های هر بخش و آشنایی با تیپ های مختلف تست های هر بخش تقریبا دستمون میاد که هر تیپ سوالی که میبینیم حدودا چقدر زمان لازم داره. این یه مهارت حیاتیه!

تکنیک ضربدرمنفی مدیریت زمان

سر جلسه شروع میکنیم به حل کردن تست ها، صورت سوال رو که میخونیم اگه حس کردیم که تست رو اصلا بلد نیستیم، یه ضربدر کنارش تو دفترچه میزنیم و به سرعت ازش رد میشیم. دیگه کاری باهاش نداریم فعلا. اگه حس کردیم بلدیم ولی تست سختیه، یا حتی تست ساده ولی زمان گیریه، کنارش یه علامت منفی میذاریم و ازش میگذریم! و فقط اگه تستی رو دیدیم که سادس و یا خیلی زمانگیر نیست، شروع میکنیم به حل کردن و جواب تست رو میزنیم و میریم جلو. دقت کنید اگه تستی رو حس کردید بلدید یا سادس اما حل کردید و جوابتون تو گزینه ها نبود یه بار دیگه خیلی سریع راهتون رو برای اینکه جایی اشتباه محاسباتی نکرد باشید چک کنید و اگه به جواب درست رسیدید بزنید و اگه بازم جوابتون تو گزینه ها نبود یه علامت دلخواه مثلا ستاره بزنید کنارش تو دفترچه و ازش رد بشید و خیلی سرش وقت نذارید. کم توی کنکور پیش نیومده که سوال اشتباه بوده و یا گزینه ها اشتباه بوده و خیلی از بچه ها وقتشون رو از دست دادن سر چک کرئن دوباره ودوباره سوال و نه تنها به حواب نرسیدن بلکه با استرس شدید رفتن سراغ تست های بعدی و دچار مشکل شدن. با این روش تا اخر هر درس میریم و تست های ساده رو هم زدیم و مغزمونم تو این مدت به سوالای مشکل تر یکم فکر کرده. حالا با خیال راحت برمیگردیم سر سوالایی که علامت منفی زده بودیم و روی اونها وقت میذاریم. اگه باز هم وقت اضافه آوردیم چند تا راه داریم : یکی اینکه بذاریمش برای درس های ضریب بالاتر، یا بذاریمش برای سوالات همون درس. در شروع کار توضیه میکنم تو آزمون ها زمان هر درس رو برای همون درس بذاریم و هی برگردیم و روی تست‌هایی که نزدیم کار کنیم و زمان هر درس که تموم شد بریم سراغ درس بعدی. اوایل کار ممکنه توی بعضی درس ها وقت کم بیاریم و این کاملا طبیعیه. وقت هر درس که تموم شد هرجا که بودیم ول میکنیم و میریم سراغ درس بعدی. وقتی که توی این تکنیک حرفه‌ای شدیم میتونیم بریم سراغ تکنیک زمانهای نقصانی!

چرا اینکار رو میکنیم: کنکور یک آزمون استاندارده و هم سوال ساده داره هم متوسط و هم سخت. ولی قسمت جالبش اینه که ارزش این سوالا با هم برابره. یعنی مهم نیست چه درجه سختی سوال چقدره و همه سوالا به یک اندازه امتیاز یا نمره منفی دارن. ما این کار رو میکنیم تا مطمئن باشیم هیچ سوال ساده ای رو از دست نمیدیم و علاوه بر این وقتی یک دور تا ته سوالا میریم ناخودآگاه از استرس و فشار رومون کم میشه و بهتر و راحتتر میتونیم روی سوالات مشکلتر و یا وقتگیر تر زمان بذاریم. علاوه بر این در صورتی که سوال غلط باشه هم وقتمون تلف نمیشه.

تکنیک زمانهای نقصانی

تا اینجا تکنیک ضربدر منها رو یادگرفتیم، هر درس رو تو زمان خودش زدیم و کم کم دیگه وقت کم نمیاریم.این کار هارو توی چندتا آزمون انجام میدیم تا کامل جا بیفته. حالا باید یکم بهینه تر کار کنیم. ما توی تکنیک زمان های نقصانی بجای اینکه برای هر درس زمان کامل خودشو اختصاص بدیم، یکم کمتر زمان در نظر میگیریم و درواقع یکم از زمانمون رو ذخیره میکنیم. به عنوان مثال اگر ادبیات ۲۰ دقیقه زمان داشته باشه ما ۱۵ دقیقه رو به ادبیات اختصاص میدیم و با تکنیک قبلی سوالاتش رو حل میکنیم و وقتی به ۱۵ دقیقه رسیدیم میریم سراغ درس بعدی. حالا آخر دفترچه عمومی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان اضافه داریم و میتونیم بریم سراغ تست های جامونده. این تکنیک کمک میکنه اگه یک درس خیلی دشوار بود بتونیم درصدبالاتری توش بیاریم و تراز خوبی بگیریم. برای اختصاصی ها مخصوصا این کار خیلی موثره. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان اضافه داریم که باتوجه به تعداد تست های هر درس که زدیم و ضرایب دروس این زمان باقیمونده رو اختصاص میدیدم.

این دو تکنیک در اوایل کار یکم شاید پیچیده به نظر بیان اما با به مهارت رسیدن توشون خیلی بهتر میتونیم زمان و استرس ناشی از نرسیدن به همه سوالات رو بهبود بدیم. پس حتما روزانه وقت بذارید و تست‌های زماندار بزنید و این تکنیک هارو توش تمرین کنید.

حتما موارد گفته شده در این مقاله رو رعایت کنید و تجربه و یا سوالات و مشکلاتتون رو زیر همین پست برای من کامنت کنید تا در سریع ترین زمان جواب بدم 😉

در انتهای توصیه می کنم به مطالب زیر هم سر بزنید:

برای دریافت مطالب کنکوری بیشتر، عضو کانال تلگرام زیست کنکور و پیج اینستاگرام زیست ما بشوید و برای تماشای کلیپ های آموزشی به کانال آپارات ما نیز مراجعه کنید.

اگر شما هم راجع به “مدیریت زمان ” نظری دارید، زیر همین پست بنویسید.

نویسنده احسان معینی نژاد

    درباره این مطلب نظر دهید !

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پرفروش‌ترین محصولات

    محصولاتی که بهترین بازخورد را داشته‌اند

    پیشنهاد ‌‌ امروز

    در این کتاب 90 صفحه‌ای به شما روش‌هایی را آموزش خواهم داد که بدون افزایش ساعت مطالعه، به رتبه و تراز بهتری برسید! اگر به دنبال قبولی پزشکی هستید، حتماً این کتاب را مطالعه کنید...

    مشاهده