دانلود پادکست (فایل صوتی) رایگان زیست شناسی کنکور دانلود رایگان

چگونه یک منبع کامل برای مرورهای خود ایجاد کنیم؟

چگونه یک منبع کامل برای مرورهای خود ایجاد کنیم؟
  مشاوره کنکور   زمان مطالعه دقیقه  30 / 11 / 1397

چگونه یک منبع کامل برای مرورهای خود ایجاد کنیم؟

یادگیری شامل آموختن و یادآوری ست. اگر چند روز مانده به روز آزمون آنچه را آموختید به یاد نیاورید، عملاً آموخته‌هایتان هیچ کاربردی نخواهند داشت. یادآوری مناسب، مهارتی جدای از آموختن است و به حافظه‌ی بلندمدت شما مربوط است؛ بنابراین اگر می‌خواهید آموخته‌هایتان را در روز آزمون به یاد آورید، باید آن‌ها را به حافظه‌ی بلندمدت منتقل کنید.

یکی از راهکارهای مناسب برای این منظور این است که بین آموخته‌ها و کاربردهای آن ارتباط برقرار کنید. برای برقراری این ارتباط، زمانی که شروع به مطالعه کردید، باید تجربیات فردی تست زنی خودتان را در فرایند یادگیری دخیل کنید. به‌این‌ترتیب عمق مطالب آموخته ‌شده افزایش می‌یابد.

اما فراموش نکنید، در بازه‌های مطالعاتی که برای مرور مطالب انجام می‌شود، فرصت زیادی برای مطالعه کامل مطالب کتاب وجود ندارد و شما نیاز به یک منبع مطالعاتی، کم حجم، خلاصه و مفید دارید!

اما چگونه؟  چگونه یک منبع کامل برای مرورهای خود ایجاد کنیم؟

یکی از راهکارهای مناسب نوشتن یه خلاصه نویسی مناسب از مطالب هر فصل در پایان آن فصل است، بنابراین برای دروسی که خلاصه نویسی می‌کنید، یک منبع کامل مطالعاتی برای مرور خود ایجاد کرده اید، فراموش نکنید که خلاصه نویسی بعد از تست زنی انجام می‌شود.

اما برای دروس دیگر چکار کنیم؟! چگونه یک منبع کامل برای مرورهای خود ایجاد کنیم؟

خیلی ساده است. بارها گفته ام که پس از مطالعه دروس حتما تست زنی آموزشی را انجام دهید، اما همه چیز به تست زنی آموزشی ختم نمیشود، این بار چند ثانیه بیشتر وقت صرف کنید. تست که می‌زنید، پاسخ تست‌ها را هم که بررسی می‌کنید اما یک کار دیگر هم بکنید! بعد از بررسی پاسخ هر تست، اگر تست نکته ای داشته که آن را نمیدانستید به کتاب مراجعه کنید و نکته آن تست را به سرفصل مربوطه منتقل کنید! نه این‌که تست و پاسخش را در کتاب بنویسید! کافی است به هر نحوی که میتوانید اثری از آن تست در کتاب مورد مطالعه خود باقی بگذارید. یعنی نکات تستهای کنکورهای گذشته را علامت‌گذاری یا حاشیه‌نویسی کنید. حتی می‌توانید شماره‌ای کنار عنوان مبحث کتاب بگذارید یا برگه‌ای لای صفحات کتاب بچسبانید و نکته‌های تست‌ها را در آن بنویسید.

کار دیگری که باید انجام دهید این است که پس از اتمام تست زنی به کتاب و یا خلاصه های خود مراجعه کنید و هر مطلب و یا فرمولی را که در تست های کنکور از آن سوال یا سوالاتی دیده اید با رنگ خاصی هایلایت و یا با علامت خاصی مشخص کنید. با این تفاسیر در مراجعات بعدی به کتاب، طی ماه‌های آینده به نکته‌های جالبی برخورد خواهید کرد. شما اهمیت مطالب موجود در کتاب را طبق کنکور مشخص کرده‌اید، بعضی قسمت‌ها مهمتر و بعضی قسمت‌ها همچنان سفیدند!

بدین ترتیب: اهمیت مباحث از نظر طراحان کنکور و بودجه‌بندی کنکور را لمس خواهید کرد.

  • از این به بعد شما با سرعت بیشتری مرور خواهید کرد. چون خواهید دانست از کدام قسمت‌ها سریع‌تر بگذرید و از کدام بخش‌ها عمیق‌تر.
  • هنگام مرور، کاربردهای تستی مطالبی که می‌خوانید را می‌بینید و بدین ترتیب مهارت و روش استفاده از آموخته‌ها را کسب می‌کنید.
  • شما منبعی خواهید داشت که اثر ماه‌ها مطالعه‌تان در آن مشهود است و با تورق سریع آن نکات فراموش‌شده‌ی زیادی را به خاطر خواهید آورد.
  • و نتیجه‌ی نهایی این‌که شما با این روش عمق یادگیری‌تان را افزایش داده‌اید و حافظه‌ی بلندمدتتان را به چالش کشیده‌اید، درنتیجه قدرت یادآوری شگفت‌انگیزی خواهید داشت

در آخر توصیه میکنم حتما به کانال آپارات ما هم سر بزنید و با دیدن کلیپ‌های آموزشی و مشاوره‌ای، سطح تحصیلی خود را ارتقا دهید و همچنین برای افزایش بازدهی مطالعه خود به لیک زیر مراجعه کنید:

۱۰ روش افزایش بازدهی مطالعه

نویسنده: مهندس عباس امینی، مشاور ارشد نکته زیست

برای اطلاعات بیشتر در مورد طرح‌های مشاوره‌ای ما به لینک زیر مراجعه کنید:

مشاوره و برنامه‌ریزی کنکور

    روح اله ابوالحسنی

    همیشه آرزو داشتم بعد از کنکور، رازهای موفقیتم را با دیگران به اشتراک بگذارم، آن آرزو اکنون «نکته زیست» نام دارد...

    درباره این مطلب نظر دهید !

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پرفروش‌ترین محصولات

    محصولاتی که بهترین بازخورد را داشته‌اند

    پیشنهاد ‌‌ امروز

    اگر می‌خواهید حفظیات شیمی کنکور را فراموش نکنید، استفاده از فلش کارت‌های شیمی با جعبه لایتنر، بهترین و سریع‌ترین راه حل ممکن است.

    مشاهده