دانلود پادکست (فایل صوتی) رایگان زیست شناسی کنکور دانلود رایگان

چگونه بر تنبلی خود غلبه کنیم؟

غلبه بر تنبلی
  مشاوره کنکور, مقالات   زمان مطالعه دقیقه  16 / 10 / 1397

چگونه بر تنبلی خود غلبه کنیم؟

۱- در صورت امکان، اول ببینید که چه مشکل و مسئله ای موجب عقب نگه داشتن شما شده است. معمولاً آن مشکل، کوچکتر از آن چیزی است که فکر می کردید و ساده تر از آنچه که فکر می کردید هم می‌توانید از عهده آن برآیید.

مشکل عده ای ممکن است این باشد که حس می‌کنند منابع مناسبی برای کنکور مناسب ندارند و یا مکان مناسبی برای مطالعه ندارند و یا در بین حجم انبوه درس‌ها نمی‌دانند از کجا شروع کنند. عده ای ممکن است مشکلات خانوادگی و یا تحصیلی خود را عامل تنبلی خود بدانند و عده ای هم حس می‌کنند تنبل نیستند و آنها در شرایط افتضاحی قرار دارند که امکان خارج شدن از آن وجود ندارد!

۲- حالا به اهمیت آن مشکل یا هدف فکر کنید. آیا می‌توانید نادیده اش بگیرید؟ آیا می توانید آن را فراموش کنید و درعوض به دنبال یک رویکرد دیگر باشید؟

اگر آن مشکل قابل حل است هر چه سریعتر سعی کنید با ابزارهای مناسب آن مشکل را حل کنید و اگر قابل حل نیست باید آن عامل را کنترل نمایید.

۳- بعضی از آن هایی که فکر می کنند “تنبل” هستند، افسردگی ها و ناراحتی های دوران کودکی و یا به نتیجه نرسیدن خود در کنکورهای قبلی را دوباره یادآوری و زنده می کنند. اشتباه نکنید! هیچ نیازی به فرو رفتن در گذشته نیست. اما اگر احساس روزمرگی می کنید، فعالیتتان را بالا ببرید، سعی کنید با یک درس جذاب شروع کنید، و به خودتان بگویید “با وجود آن عادت قدیمی، الان می خواهم از جایم بلند شوم و فرد مفیدی باشم”.

۴- تصمیم به یک شروع حرفه ای تر بگیرید. خواهید دید که خیلی راحت در جریان تمام کردن آن قرار خواهید گرفت. برای این کار میتوانید از مشورت دیگران کمک بگیرید.

۵- فقط روی آن دروسی که شروع کرده اید تمرکز کنید، و ذهن خود را درگیر حجم دروس باقیمانده نکنید.

۶- با گفتن “من می خواهم این کار را انجام دهم؛ همین الان می خواهم این کار را بکنم! پس الان دست به کار می شوم و استراحت را برای بعد می گذارم”، خودتان را روی غلتک بیندازید. این جمله را بلند به زبان بیاورید و خواهید دید که خیلی زود خود را مشغول انجام آن کار می‌بینید.

۷- پس از به پایان رساندن یک فصل از هر درس احساس خیلی خوبی در شما ایجاد می شود. در این لحظه با خودتان آفرین بگویید. توجه داشته باشید کار کردن به سمت مقاصد و اهداف کوچک، رمز موفقیت است؛ به عبارت دیگر موفقیت های بزرگ از چند موفقیت کوچک پشت سر هم به دست می آیند.

۸- یادتان نرود که برای موفقیت های کوچکتان به خودتان پاداش بدهید. اگر تصمیم گرفته اید طوری مطالعه کنید که روز قبل انجام نمی دادید، مطمئن باشید که نیاز به یک پاداش خوب دارید. برای اتمام هر کار باید به خودتان جایزه بدهید تا انگیزه ادامه راه را پیدا کنید.

۹- اینجا تسلیم نشوید. روی غلتک افتادن خیلی سخت است، پس وقتی روی غلتک افتادید، به این راحتی از روی آن بلند نشوید و پشت سرهم درس‌های مختلف را دنبال کنید. هرچه بین موفقیت ها، وقفه بیشتری باشد، شروع دوباره برایتان دشوار خواهد بود. اما هرچه زودتر مطالب بعدی را شروع کنید، اعتماد به نفس تان بالاتر شده و همین اعتماد به نفس باعث می شود احساس کنید که هر کاری از عهده تان برمی آید.

۱۰-انگیزه پیدا کردن، یک چیز است، اما نگه داشتن آن وقتی در طول مسیر شرایط دشوار می شود، چیز دیگری است. هرچه بیشتر از مشکلات دوری کنید، تسلیم شدنتان در برابر آنها راحت تر خواهد بود.

۱۱- تا زمانی که آمادگی یک استراحت و توقف کوتاه را پیدا نکرده اید، دست نگه ندارید و وقتی برای استراحت نشستید، برای برگشتن دوباره به سمت کارتان زمان تعیین کنید.

۱۲- برای خودتان هدف های بلند مدت تعریف کنید. اگر برای خود هدفی داشته باشید، چیزی دارید که به سمت آن حرکت کنید. هدف های بلندپروازانه برای خود انتخاب کنید که حسابی انگیزه دهنده باشند. تصور کنید که واقعاً دنبال چه هستید. هدف های پست چندان انگیزه ای به شما نخواهند داد. لیستی از رشته های مورد علاقه خود درست کنید که هم شامل دانشگاه های بزرگ و هم کوچکی که می‌توانید انجام دهید باشد. این لیست را اولویت بندی کنید.

۱۳- همچنین لیستی از همه هدف های بلند مدتی که می خواهید تهیه کنید: یک زندگی بهتر، یک شغل بهتر، یا حتی خرید یک اتومبیل. اگر اهدافتان مدام در ذهنتان باشد، بیشتر به سمت برآورده کردن آن ها حرکت خواهید کرد.

در آخر توصیه میکنم حتما به کانال آپارات ما هم سر بزنید و با دیدن کلیپ‌های آموزشی و مشاوره‌ای، سطح تحصیلی خود را ارتقا دهید و همچنین برای افزایش بازدهی مطالعه خود به لیک زیر مراجعه کنید:

۱۰ روش افزایش بازدهی مطالعه

نویسنده: مهندس عباس امینی، مشاور ارشد نکته زیست

برای اطلاعات بیشتر در مورد طرح‌های مشاوره‌ای ما به لینک زیر مراجعه کنید:

مشاوره و برنامه‌ریزی کنکور 

    روح اله ابوالحسنی

    همیشه آرزو داشتم بعد از کنکور، رازهای موفقیتم را با دیگران به اشتراک بگذارم، آن آرزو اکنون «نکته زیست» نام دارد...

    درباره این مطلب نظر دهید !

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    یک نظر در “چگونه بر تنبلی خود غلبه کنیم؟

    1. محمد چوبتاشانی می گوید :

      سلام خسته نباشید سایتتون عالیه اما من یه مشکلی دارم اونم اینه که وقتی میرم سر تایم استراحت مثلا میخوام ۱۵ دقیقه استراحت کنم اما یک دفعه به خودم میام میبینم ۲ ساعت گذشته درضمن من خیلی از مواقع تایم درس خوندنم میکشه به ساعت ۲.۵ شب شما چه راهکاری برای رهایی از این مشکل دارین

    پرفروش‌ترین محصولات

    محصولاتی که بهترین بازخورد را داشته‌اند

    پیشنهاد ‌‌ امروز

    اگر می‌خواهید زیست کنکور را فراموش نکنید، استفاده از فلش کارت‌های زیست با جعبه لایتنر، بهترین و سریع‌ترین راه حل ممکن است.

    مشاهده