۷ روش مقابله با استرس
در این مقاله هفت روش مقابله با استرس بخصوص در ایام امتحانات و کنکور را معرفی میکنیم. به گفته کارشناسان، دانش آموزان با رعایت این موارد میتوانند به میزان زیادی از میزان استرس خود در روزهای کنکور و امتحانات کم کنند و نتیجه ی بهتری را رقم بزنند.
۱.برنامهریزی
همواره کارشناسان آموزشی بر تهیه جدول زمانبندی برای روزهای قبل از امتحان تاکید کردهاند. اما تعداد کمی از دانشآموزی پیدا میشوند که این مساله را جدی بگیرند. معمولا به دلیل زمانبندی غلط، ذهن فرد به هم میریزد و فرد نمیتواند در امتحان نمره خوبی بگیرد.
در یک برنامه ریزی صحیح باید دقت کافی به استراحت و تفریح هم داده شود. در چنین برنامهای مواردی که باید دوره شوند، به دقت نوشته میشوند و سپس بر اساس شدت سختی مرتب میشوند.
صرفا در این صورت است که شما مدت زمان لازم را برای مرور هر موضوع خواهید داشت و میتوانید زمانبندی درستی را انجام دهید. حتی اگر مطلبی بسیار دشوار است و مدت بسیار طولانی برای یادگیری آن مورد نیاز است، میتوانید از خواندن آن صرفنظر کنید و به جای آن مطالب دیگری را که آسانتر هستند دوباره خوانی کنید.
با این روش احتمال جواب دادن به اکثر سوالات قسمت های ساده بالاتر میرود و شما نمره بالاتری بدست خواهید آورد؛ بدون آنکه لازم باشد با اضطراب یادگیری و یادآوری نکتههای دشوار دست و پنجه نرم کنید.
۲.استراحت
هنگام برنامهریزی برای مطالعه باید فاصلههای زمانی مشخصی برای استراحت کردن در نظر گرفته شود. البته بهتر است فاصله بین استراحتها بر اساس سختی یا آسانی مطلب مورد مطالعه تنظیم شود.
نکته مهم این است که استراحت کردن نباید با فعالیتهای پر سر و صدا همراه باشد. مثلا تماشای تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی با صدای بلند بهجای آرامش باعث حواسپرتی شما میشوند.
استراحت صحیح باعث میشود که تمرکز از دست نرود و خستگی خود به عاملی برای افزایش اضطراب تبدیل نشود.
۳.خواب راحت
هفت ساعت خواب کامل برای فعالیت متعادل بدن امری حیاتی است. در واقع مهم نیست چه ساعتی میخوابید یا چه ساعتی از خواب بیدار میشوید. مهم این است که وقتی میخواهید مطالب درسی را دوره کنید کاملا هوشیار باشید و تمرکز کافی داشته باشید.
توجه کنید یک ساعت قبل از به درختخواب رفتن دیگر مطالعه نکنید. همچنین بهتر است به عضلات خود هم استراحت بدهید و فعالیت بدنی شدید هم نکنید. داشتن خواب کافی یکی از مهمترین عوامل در کاهش استرس و اضطراب است.
۴. تغذیه سالم
غذاهای مملو از ویتامین و پروتئین همیشه بهترین انتخابها هستند. مصرف میوه و سبزیجات تازه ذهن را فعال نگه میدارد و همین مساله باعث یادگیری بهتر و کاهش اضطراب میشود. چه بهتر که به دور قهوه، چای و نوشابههای گازدار نزدیک نشوید چرا که کافئین موجود در این نوشیدنیها اگرچه فرد را بیدار نگه میدارد اما توانایی یادگیری و به خاطر آوردن مطالب را از وی میگیرد.
۵. تمرکز فکری
هر چیز را که موجب حواسپرتی میشود کنار بگذارید. توجه به هر اتفاق بزرگی در پیرامونتان باعث از بین رفتن تمرکز شما میشود. وقتی تمرکزی روی درس وجود ندارد اضطراب بصورت خودجوش به وجود میآید.
۶. نگاه مثبتاندیشی
زمان خود را با افرادی سپری کنید که به شما روحیه میدهند و انرژی مثبتی به شما میدهند. سعی کنید هر وقت فکری منفی به سراغتان آمد فورا همان فکر را به شکل مثبت تغییر دهید و با صدای بلند برای خود تکرار کنید.
۷.آرامش
قبل از مرور کردن هر مطلب جدید نفس عمیق بکشید و سعی کنید ذهن خود را از هر فکر دیگری خالی کنید. میتوانید هر روز چند دقیقهیی مدیتیشن کنید. همچنین در پایان جدول زمانبندی که برای خود درست کردهاید زمانی را برای قدم زدن در هوای آزاد مشخص کنید. این کار باعث میشود حس آرامش عمیقی به شما دست دهد.
در آخر توصیه میکنم حتما به کانال آپارات ما هم سر بزنید و با دیدن کلیپهای آموزشی و مشاورهای، سطح تحصیلی خود را ارتقا دهید
نویسنده: مهندس عباس امینی، مشاور ارشد نکته زیست
برای اطلاعات بیشتر در مورد طرحهای مشاورهای ما به لینک زیر مراجعه کنید:
پینگ بک: دوران طلایی تابستان - دکتر مدرسه