دانلود پادکست (فایل صوتی) رایگان زیست شناسی کنکور دانلود رایگان

تغذیه در دوران کنکور

در ایام کنکور چه غذایی هایی بخوریم؟
  مشاوره کنکور   زمان مطالعه 4 دقیقه  05 / 06 / 1399

تغذیه درست در دوران کنکور یکی از مسائل مهمی است که دانش‌آموزان و والدینشان باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، چرا که علاوه بر سلامت جسمی و روحی‌، باعث افزایش یادگیری نیز می‌شود. در این مقاله به مواد مغذی برای دانش‌آموزان و راهکارهایی برای بهبود عملکرد آن‌ها می‌پردازیم

در صورتی که تمایل دارید می‌توانید این مقاله را به صورت پادکست (فایل صوتی) بشنوید:

اول از همه بزارید شما رو با کربوهیدرات‌های پیچیده و ساده آشنا کنم. مثلا نشاسته یک کربوهیدرات پیچیده است به همین دلیل هضم و جذب اون زمانبره. بعد از خوردن کربوهیدرات‌های پیچیده قند خون به آرامی افزایش پیدا میکنه و برای چند ساعت بالا می‌مونه و سپس قند خون به مرور کاهش پیدا میکنه.

ولی کربوهیدرات‌های ساده‌ای مثل شکر کاملا برعکس عمل میکنن. یعنی قند خون را به سرعت بالا می‌برند و بعد از مدت کوتاهی، قند خون به سرعت کاهش پیدا می‌یابد. برای همینه که وقتی شما نون، سیب‌زمینی یا برنج (کربوهیدرات‌های پیچیده) مصرف می‌کنید، برای مدت طولانی سیر هستید و احساس ضعف نمی‌کنید. ولی اگه صبحانه فقط یه چای شیرین (کربوهیدرات ساده) میل کنید، به سرعت دچار احساس گرسنگی و ضعف می‌شوید.

یا مثلا به افرادی که احساس ضعف می‌کنند آب قند، آب میوه یا شکلات شیرین می‌دهند چون این مواد به دلیل داشتن کربوهیدرات ساده باعث افزایش سریع قند خون می‌شوند.

خوب حالا که چی؟!

اگه میخواید ذهنی آماده داشته باشید باید قند خون خود را بالا نگه دارید. پس سعی کنید از غذاهایی با کربوهیدرات‌های پیچیده استفاده کنید. مثلا برای صبحانه چای شیرین، آبمیوه و یا شکلات به تنهایی کافی نیست و باید از نان هم استفاده کنید. یک اشتباه رایج بین داوطلبین اینه که صبح آزمون فقط یک چیز شیرین می‌خورند و به جلسه می‌روند. همانطور که گفتم با مصرف شیرینی قند شما به سرعت بالا می‌رود ولی متاسفانه به همان سرعت هم پایین می‌آید پس سعی کنید با خوردن یک صبحانه کامل قند خون خود را تا ظهر بالا نگهدارید.

نکته بعدی که خیلی مهمه، پرهیز از خوردن وعده‌های حجیم و سنگینه. چون این کار باعث میشه که به دستگاه گوارش فشار زیادی وارد بشه و خون به سمت معده و روده حرکت کنه. این موضوع باعث احساس خستگی و کاهش راندمان مطالعاتی میشه. برای جلوگیری از این مشکل، وعده‌های غذاییتون رو به ۵ وعده افزایش بدین و علاوه بر صبحانه، ناهار و شام، دو وعده چاشت و عصرانه رو هم به برنامه غذایی‌تون اضافه کنید.

اگه سحرخیز باشین، فاصله بین صبحانه و ناهار براتون طولانی میشه و میتونین حدود ساعت ۱۰ صبح وعده چاشت رو میل کنین. بین نهار و شام هم بازم فاصله زمانی زیادی هست. حدود ساعت ۵ عصر، یک عصرانه مناسب و باکیفیت مثل چای با کیک و یا نان و پنیر میل کنید.

سایر نکات مربوط به تغذیه سالم مثل مصرف میوه و سبزی و ………. رو بهتر از من بلدید. پس خیلی وقتتون رو نمی‌گیرم.

راستی اگر احساس خستگی و کاهش تمرکز دارید از فقرآهن غافل نشین. این مشکل مخصوصاً بین دخترها خیلی شایع‌تره. از پزشکتون بخواین که آزمایشات لازم را براتون بنویسه.

پس سعی کنید ۵ وعده غذایی سالم و با کربوهیدرات پیچیده مصرف کنید و از فقر آهن هم غافل نشید.

امیدوارم که موفق باشید.

توصیه می کنم به مطالب زیر هم یه سری بزنید:

برای تماشای کلیپ های بیشتر به کانال آپارات و یوتیوب ما مراجعه کنید.

با آرزوی موفقیت، روح اله ابوالحسنی، فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه تهران

    روح اله ابوالحسنی

    همیشه آرزو داشتم بعد از کنکور، رازهای موفقیتم را با دیگران به اشتراک بگذارم، آن آرزو اکنون «نکته زیست» نام دارد...

    درباره این مطلب نظر دهید !

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پرفروش‌ترین محصولات

    محصولاتی که بهترین بازخورد را داشته‌اند

    پیشنهاد ‌‌ امروز

    اگر می‌خواهید حفظیات شیمی کنکور را فراموش نکنید، استفاده از فلش کارت‌های شیمی با جعبه لایتنر، بهترین و سریع‌ترین راه حل ممکن است.

    مشاهده