رشته پرستاری در میان رشتههای مطرح و همه شناس داوطلبان کنکور تجربی قرار دارد که چه به لحاظ قبولی و چه از نظر ادامه دادن این رشته، سختیهایی را برای افراد دارد؛ اما این سختیها تنها بخشی از این رشته هستند که به سبب آیندهای که برای افراد فراهم میآورد، میتواند مورد چشم پوشی قرار بگیرد. از آنجایی که یکی از انتخابهای تاپ هر دانشآموز تجربی در حوزه رشتههای پیراپزشکی، رشته پرستاری است، در این مقاله به ارائه توضیحاتی در رابطه با این موضوع و معرفی رشته پرستاری خواهیم پرداخت. در نتیجه اگر میخواهید نسبت به این رشته و ویژگیهای آن آگاهی کسب کنید، میتوانید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
رشته پرستاری تنها در درسهای آن خلاصه نمیشود و نیاز به ویژگیهایی دارد که افراد با توجه به دارا بودن این روحیات و ویژگیها، میتوانند به راحتی در این زمینه فعالیت داشته باشند. خصوصیات اخلاقی چون مهربان بودن، دلسوزی، روابط اجتماعی بالا و حس مسئولیت پذیری، تحصیل در رشته پرستاری را سهولت میبخشند.
افرادی که در رشته پرستاری فعالیت میکنند، جزء کادر سلامت به حساب میآیند. پرستاران روحیهای متفاوت دارند و معمولا افرادی هستند که احساس همدردی بالایی دارند. رشته پرستاری که از شاخههای علوم پزشکی است، جزء پر رقابتترینها در کنکور به حساب میآید.
بازار کار رشته پرستاری
رشتههای شاخه تجربی، معمولا بازار کار بسیار خوبی دارند و رشته پرستاری هم از این قانون مستثنی نیست. استخدام در این رشته با توجه به مدرک تحصیلی افراد صورت میپذیرد. به سبب تعدد بستر شغلی که پرستاران دارند و نیازی که هر روزه جامعه به این افراد پیدا میکند، فارغالتحصیلان این رشته معمولا بیکار نمیمانند و میتوانند در مراکز مختلفی چون درمانگاهها، بیمارستانها، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان (به صورت دولتی و خصوصی، به عنوان پرستار شیفت) مشغول به کار شوند و در سمتهای سوپروایزر کنترل عفونت، سوپروایزر بالینی، سرپرستار، سوپروایزر آموزشی و یا ریاست پرستاری بیمارستان کار کنند. به همین دلیل میگوییم که رشته پرستاری از جمله رشتههایی است که بستر شغلی خوب و زیادی دارد. حتی امکان پرستاری افراد معلول به صورت خصوصی هم وجود دارد. از سوی دیگر، این مسئله که رشته پرستاری میتواند به صورت خصوصی و جدا از بخشهای درمانی دولتی انجام شود، سبب شده تا بازار کار برای افراد با سطح تحصیلات مختلف در رشته پرستاری، همواره فراهم باشد.
مدت تحصیل رشته پرستاری
رشته پرستاری دارای ۱۳۰ واحد است که شامل ۲۰ واحد دروس عمومی و ۴۶ واحد دروس تخصصی است. این رشته همچنین دارای ۱۶ واحد دروس پایه، ۱۲ واحد دروس اصلی، ۱۲ واحد کارآموزی و ۱۲ واحد کارآموزی در عرصه است.
رشته پرستاری هم مانند دیگر رشتههای مقطع کارشناسی از قبیل مامایی، حداقل در چهار سال و حداکثر در پنج سال به طول میانجامد. اینکه ممکن است افرادی این رشته را در پنج سال تمام کنند، به این خاطر است که افراد از موقعیتهای خاصی مانند مرخصی تحصیلی استفاده کردهاند.
به علاوه لازم به ذکر است که امکان تحصیل در مقطع کاردانی رشته پرستاری، بدون کنکور وجود دارد که با داشتن شرایط خاص حاصل میشود. فرقی که بین مقاطع کاردانی و کارشناسی وجود دارد، مسئله تعداد سالهایی است که دانشجویان به تحصیل میپردازند. همانطور که گفته شد، در مقطع کارشناسی مدت تحصیل رشته پرستاری به طور معمولی چهار سال است، اما در کاردانی، با مدرک فوق دیپلم، این زمان دو سال است.
ادامه تحصیل در رشته پرستاری
بعد از مقطع کارشناسی، مقطع کارشناسی ارشد مطرح است که طول دوره ارشد، در رشته پرستاری دو سال است و شامل ۲۶ واحد درسی میشود. با کسب مدرک فوق لیسانس در این زمینه، به مراتب عرصههای شغلی هم رشد میکنند و موقعیت شغلی بهتری فراهم میشود. فارغالتحصیلان در این مقطع میتوانند در دانشکدههای پرستاری، امور آموزش، مراکز مختلف بهداشتی درمانی، مدیریت خدمات پرستاری و ارائه خدمات بالینی مشغول به کار شوند.
در مقطع دکترا، داوطلبان باید از شرایط خاصی برخوردار باشند. از جمله این شرایط میتوان به داشتن معرفی نامه از حداقل دو استاد قبلی دانشجو، مبنی بر صلاحیت تحصیل در مقطع دکتری و یا قبولی در امتحانات اختصاصی ورود به دوره دکتری اشاره کرد.
بازار کار و درآمد رشته پرستاری
با توجه به این مسئله که شغل پرستاری از جمله شغلهایی است که در تعداد شیفتهای متفاوت انجام میشود، میزان درآمد به مسئله شیفت و سطح کاری بستگی دارد. مورد دیگری که روی درآمد پرستاران تاثیر میگذارد، شامل بحث دولتی یا خصوصی بودن کار است. اما در حالت کلی و با توجه به آمار و میانگینهای گرفته شده، این مبلغ ماهیانه حدود ۵ میلیون تومان است.
دانلود فایل PDFمعرفی رشته پرستاری
در انتهای توصیه میکنم به مطالب زیر هم سر بزنید:
برای دریافت مطالب کنکوری بیشتر، عضو کانال تلگرام زیست کنکور و پیج اینستاگرام زیست ما بشوید و برای تماشای کلیپ های آموزشی به کانال آپارات ما نیز مراجعه کنید.