در حوزه پزشکی، رشتههای پیراپزشکی بسیاری وجود دارند که هریک با استقبال خوبی روبهرو هستند. در این بین رشته مامایی به عنوان یک رشته بسیار پرطرفدار شناخته میشود که در طی سالهای اخیر از آن استقبال بسیاری شده است. در این مقاله، به دنبال معرفی رشته مامایی قرار است تا از مهمترین نکات درباره این رشته اگاه شوید. از چیستی رشته مامایی و تواناییهای مورد نیاز برای آن، دروس اصلی و اختصاصی خوانده شده در این رشته، مدت زمان تحصیل در آن سخن خواهیم گفت و در نهایت نیز به سراغ بازارکار این رشته میرویم. امید است با دانستن این نکات بتوانید انتخاب رشته خوبی داشته باشید و در صورت انتخاب رشته مامایی برای ادامه تحصیل، در آن موفقیتهای بسیاری را کسب کنید.
از چیستی رشته مامایی تا تواناییهای مورد نیاز برای تحصیل در آن
اگر به پزشکی زنان و زایمان علاقه دارید و به هر دلیلی در این رشته تحصیل نمیکنید، انتخاب رشته مامایی میتواند انتخاب بسیار نزدیکی به آن باشد. ماما به عنوان یک دستیار در کنار پزشک زنان بوده که در تمامی مراحل بارداری قرار است تا همراه مادر باشد. از قبل از بارداری و سنجش میزان آمادگی برای بارداری گرفته تا دوران بارداری و در نهایت در حین زایمان و اولین لحظات پس از زایمان، مهمترین ابعاد در رشته مامایی هستند.
از همین رو یک ماما زمانی که این رشته را برای تحصیل خود انتخاب میکند، لازم است تا مسئولیت پذیری را به عنوان یکی از اصلیترین ویژگیها در خود پرورش دهد. دلسوز بودن در کنار مسئولیت پذیری، به عنوان ویژگی مهم دیگری برای این افراد شناخته میشود که میتواند سلامت را برای جسم و روان مادر و کودک به همراه داشته باشد. در واقع اصلیترین وظایف یک ماما را میتوان مراقبت از سلامت و حفظ بهداشت مادر و جنین از پیش از بارداری تا پایان دوره بارداری دانست.
دروس اصلی و مهم در رشته مامایی برای دانشجویان
مامایی نیز مانند هر رشته دیگری دارای دروسی مشخص است. برخی از این دروس اختصاصی و برخی دیگر عمومی هستند. با این حال یکی از اصلیترین تفاوتهای رشته مامایی با دیگر رشتهها، در عملی بودن دروس این رشته است. دانشجویان مامایی از ترمها سه به بعد، تقریبا هر ترم دروس عملی زیادی دارند. در واقع میتوان نصف دروس این رشته را عملی دانست. این دروس که در بیمارستان پیاده میشوند، نیاز به توانایی حضور در بیمارستان و درگیری با محیط بیمارستان دارند. از همین رو بسیاری از دانشجویان مامایی که اطلاعی در این باره نداشتهاند، در همان سالهای اول از این رشته انصراف میدهند.
بازه مدت زمان تحصیل در رشته مامایی
رشته مامایی نیز مانند تمام رشتههای دیگر کارشناسی از جمله پرستاری، دارای بازه زمانی چهارسال برای درس خواندن است. البته بسیاری از دانشجویان مامایی که علاقه بسیاری به رشته خود دارند، ممکن است در طی ۷ ترم یا ۳ سال و نیم نیز این رشته را تمام کنند. غیر از این، دانشجویان رشته مامایی در صورتی که به مراحل و مقاطع بالاتر بروند، در کارشناسی ارشد نیز چیزی در حدود ۲ سال با رشته مامایی درگیر هستند.
آینده کاری و بازار کار برای تحصیل کردههای رشته مامایی
برای انتخاب هر رشتهای به عنوان یک گزینه تحصیلی، در یکی از اولین قدمها لازم است تا نسبت به آینده کاری و بازار کار آینده آن اطلاعاتی را داشته باشید. مامایی مانند بسیاری از رشتههای دیگر در پیراپزشکی به عنوان رشتهای با بازار کار خوب شناخته میشود. این رشته در بسیاری از بیمارستانها، کلینیکها بهداشتی، در کنار دکترهای زنان، در زایشگاهها و درمانگاهها و برخی دیگر از مراکز به عنوان به عنوان مربی خدمات بهداشتی و مربی بهداشت مدارس میتواند کارایی داشته باشد. بازار کار خوب در این رشته سبب شده است تا حقوق خوبی نیز برای آن در نظر گرفته شود. حقوق این رشته و کار نیز مانند بسیاری از رشتههای پیراپزشکی دیگر از میزان خوبی برخوردار بوده و برای افراد علاقهمند به حوزه بیمارستان و درمان رشته شغلی مناسبی محسوب میشود.
سخن پایانی مقاله
اگر به دنبال تحصیل و کار در رشته مامایی هستید، داشتن اطلاعاتی در این زمینه میتواند به شما کمک کند. در این مقاله از چیستی رشته مامایی تا بازار کار و آینده شغلی آن را مورد ارزیابی قرار دادیم و درباره آن نکاتی را بیان کردیم. نکاتی که امید است برای شما کاربردی بوده و بتواند سوالات شما درباره این رشته را برطرف سازد.
دانلود فایل PDF معرفی رشته مامایی
در انتهای توصیه میکنم به مطالب زیر هم سر بزنید:
برای دریافت مطالب کنکوری بیشتر، عضو کانال تلگرام زیست کنکور و پیج اینستاگرام زیست ما بشوید و برای تماشای کلیپ های آموزشی به کانال آپارات ما نیز مراجعه کنید.